Nu ook landen als Saoedi Arabië met nucleaire wapens

Het Midden Oosten is al een potentiëel kruidvat, maar nu ook landen als Saoedi Arabië met nucleaire wapens beginnen wordt het helemáál een tikkende tijdbom.

Zij kopen deze wapens van Pakistan, net zoals wij boodschappen halen in de supermarkt.

De meeste nucleaire machten hebben een behoorlijke geschiedenis achter de rug waar ze zich bezighielden met de ontwikkeling van eigen nucleaire wapens.

Saoedi Arabië heeft daar helemaal geen trek in en heeft waarschijnlijk niet eens de technische kennis om dit allemaal te doen en dus kopen ze kant en klare nucleaire wapens van hun vrienden in Pakistan.

Dit volgens een bericht in de Engelse Sunday Times die het weer heeft van een voormalig Amerikaans defensiemedewerker.

“Honderden mensen in Langley (hoofdkwartier van CIA) houden zich bezig met de vraag of Islamabad de wapens al heeft geleverd”, aldus een andere medewerker van de Amerikaanse veiligheidsdienst.

De afgelopen tientallen jaren heeft Saoedi Arabië het Pakistaanse nucleaire programma zwaar gefinancierd en heeft het miljarden Dollars ter beschikking gesteld in de vorm van gesubsidieerde olie.

Gezien hun nauwe onderlinge band, ook militair, heeft men altijd aangenomen dat als Saoedi Arabië dat wilde, ze genoeg “tegoed” hadden bij Pakistan voor de onmiddellijke levering van kernwapens. Dit volgens de voormalig Britse Minister van Buitenlandse Zaken, Lord David Owen.

Het lijkt er nu op dat Saoedi Arabië ervoor gekozen heeft om ook ‘nucleair te gaan’. Het land schijnt dit nu te willen doen in reactie op de nucleaire deal die het Westen heeft gesloten met Iran. Dat dit niet zal helpen om meer stabiliteit in de regio te brengen lijkt duidelijk. Overigens ontvouwt zich hiermee weer een stapje verder het onder meer door de beruchte vrijmetselaar Albert Pike voorspelde scenario en de voortekenen van WOIII. Het Midden Oosten zal met opzet in totale chaos gestort worden; allemaal onderdeel van het stichten van de New World Order. Israël en Iran zullen elkaar vernietigen.

Deze “keuze” van Saoedie Arabië zal zorgen dat andere landen in het Midden Oosten, zoals Turkije en Egypte nu ook kernwapens willen.

Wat in het bovenstaande geval dus een teken aan de wand is, is dat niemand in het Westen zich hier erg druk over schijnt te maken. Geen grote dreigingen om het land binnen te vallen, nauwelijks een reactie uit Amerika.

Waaruit maar eens blijkt dat het verkrijgen van massa vernietigingswapens alleen een heet hangijzer is in het geval een land moet worden binnen gevallen en hiervoor de nodige steun bij elkaar getrommeld dient te worden.

Bron:  http://www.presstv.ir/Detail/2015/05/17/411559/Saudi-nukes-arms-pakistan

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s