Wat is er zo mysterieus aan de donkere kant van de Maan?

Het ambitieuze Chinese ruimtevaartprogramma aast op een wereldwijde primeur: de eerste landing op de achterkant van de maan. Dat meldt het Russische persbureau Sputnik (Ria Novosti) op gezag van de Chinese staatstelevisie (CCTV).

Het gaat om de missie Chang’e-4, waarbij een robotjeep op de achterkant van de maan moet landen. “We praten nu over de landingsplaats voor Chang’e-4,” zei hoofdingenieur Wu Weiren van het Chinese maanprogramma tegen CCTV. “We zullen waarschijnlijk een plaats kiezen die moeilijker is om er te landen en die technisch uitdagender is. Andere landen hebben ervoor gekozen op deze [naar de aarde gerichte] kant van de maan te landen. Onze stap zal waarschijnlijk zijn een ruimtetuig aan de andere kant van de maan te landen.”

De missie is een vervolg op de in 2013 gelanceerde Chang’e-3, waarbij een Chinese robotjeep op het maanoppervlak is geland en daar heeft gewerkt. De Chang’e-4 staat voor het jaar 2020 gepland. In 2017 wil China de Chang’e-5 naar de maan sturen om bodemmonsters te verzamelen.

Foto’s van de achterkant van de maan, die door de Britse rockband Pink Floyd bekendstaat als de ‘Dark Side of the Moon’, zijn er wel, maar er is voor de rest nog vrij weinig over bekend.

BRON: http://nl.metrotime.be/2015/05/20/news/china-goes-pink-floyd-en-wil-op-achterkant-van-de-maan-landen/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s