Wat is het doel van Jade Helm????

Deze zomer houdt het Amerikaanse leger een grootschalige oefening in de staat Texas. Een aantal Texanen, waaronder Texas Ranger Chuck Norris, geloven dat het om een machtsgreep gaat van de Amerikaanse overheid.

Speciale eenheden van het Amerikaanse leger vallen deze zomer ‘de vijandelijke staat Texas’ binnen. Het gaat om een militaire oefening waaraan 1200 elitesoldaten deelnemen. Operatie Jade Helm 15, zoals de oefening genoemd wordt, zal behalve in Texas in nog acht andere staten plaatsvinden en zal zes weken duren.

De samenzweringstheorie komt neer op het volgende: de 1200 leden van de Special Forces zijn de voorhoede van een machtsgreep van president Obama, die in grote delen van het land de staat van beleg zal afkondigen, de wapens van burgers zal afnemen en tunnels zal aanleggen of gebruiken om de burgers beter te kunnen controleren.

In de theorie speelt ook supermarktketen Wal-Mart een rol. Enkele vestigingen van Wal-Mart sluiten precies in de periode van de oefeningen hun deuren wegens verbouwingen. De genoemde tunnels zouden onder de supermarkten gelegen zijn.

De twee Republikeinse presidentskandidaten Ted Cruz en Rand Paul hebben gezegd dat ze de oefeningen met bijzondere aandacht zullen volgen. De gouverneur van Texas, Greg Abbott, nam contact op met een topgeneraal om te vragen of de rechten van Texanen tijdens de operatie niet geschonden zullen worden. Hij heeft zijn eigen troepen opdracht gegeven om de oefening ‘in de gaten te houden’.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s