Het gaat niet goed voor wat betreft de fragiele wapenstilstand in het oosten van de Oekraïne.

image

Het gaat niet goed voor wat betreft de fragiele wapenstilstand in het oosten van de Oekraïne.

President Poroshenko zegt dat zijn land in oorlog is met Rusland en de NAVO brengt ons weer een stap dichterbij de Derde Wereldoorlog.

De secretaris generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, heeft de wereld weer een stap dichterbij de Derde Wereldoorlog gebracht.

Hij eiste dat de Russische Minister van Buitenlandse Zaken, Lavrov, alle steun voor de separatisten in het oostelijk deel van Oekraïne intrekt vanwege het grote aantal militaire oefeningen die de Russen houden aan de grens met Oekraïne.

Dat is wat je noemt lef hebben, terwijl diezelfde NAVO in Estland bezig is met ongeveer de grootste oefening sinds de Tweede Wereldoorlog, vlak op de drempel van Rusland op een afstand van 150 kilometer van St. Petersburg.

Vorige maand heeft Rusland laten weten dat ze bereid zijn tot een volledige nucleaire oorlog wanneer de NAVO actief blijft in de Baltische Staten.

Het antwoord van de NAVO daarop was operatie Hedgehog. Een internationale verzameling van 13.000 man troepen die een oefening in Estland uitvoeren waar met scherp wordt geschoten.

Duidelijk is uiteraard dat één verkeerde beweging van één van beide kanten voldoende kan zijn om de Derde Wereldoorlog te laten uitbreken.

Hoe gevaarlijk men bezig is, bleek wel uit dat een hooggeplaatste overheidsfunctionaris uit Kiev aanbood aan Amerika om hun raket-verdedigingssysteem ook in Oekraïne te positioneren.

Washington was heel snel met ontkennen dat ze plannen hebben in die richting want ze weten uiteraard dat ze met vuur spelen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s