Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je stopt met light-drankjes

Er zijn veel onderzoeken waaruit blijkt dat stoppen met het gebruik van kunstmatige zoetstoffen beter is voor je lichaam dan je denkt.

Als je stopt met light-frisdranken blijft hoofdpijn uit en kun je opeens veel helderder nadenken. Dat komt omdat de chemicaliën in aspartaam en andere kunstmatige zoetstoffen invloed uitoefenen op het beloningscentrum in je brein. Dat zorgt er vervolgens voor dat je sneller last van hoofdpijn en slapeloosheid krijgt, zo blijkt uit een studie in het European Journal of Clinical Nutrition.

Door de overdreven zoetigheid van kunstmatige zoetstoffen worden je smaakpapillen overweldigd. Light-dranken veranderen daarnaast de receptoren in ons brein, waardoor we meer zin krijgen in zoet. Als mensen stoppen met light-dranken kiezen ze dan ook vaak voor gezondere snacks zoals appels of een stuk kaas, in plaats van zoetigheden of chips.

Obesitas

Het is een fabel dat je door light-dranken gewicht zult verliezen. Een recente studie liet namelijk zien dat volwassenen die light-dranken drinken sneller buikvet ontwikkelen. In een studie in het tijdschrift Diabetes Care wordt light-drank gelinkt aan obesitas, hoge bloeddruk en hartziektes.

Je wordt tot besluit sneller dronken van light-dranken. Ze legen je maag sneller, waardoor het alcoholpercentage in je bloed op korte termijn drastisch wordt verhoogd. Cafeïne versterkt dat effect nog eens.

BRON: [Goed Gevoel]

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s