Oekraïne weer betrapt op leugens over MH17

Het bewind van de Oekraïense president Poroshenko in Kiev behoort tot de slechtste leugenaars ter wereld.

Keer op keer worden ze betrapt op liegen, maar ze blijven er gewoon mee doorgaan. Hoeveel vaker nog tot de wereld overtuigd is dat we hier te maken hebben met criminelen van het ergste soort, gesteund óók door Nederland.

Het volgende is wat wij vorige week schreven:

Naast het bekendmaken van deze uiterst belangrijke getuige, kwamen deze week ook de resultaten naar buiten van het zelf uitgevoerde onderzoek van de BUK fabrikant Almaz-Altey. Wij kennen uiteraard niet de motivatie van de fabrikant om bijna een jaar na dato hiermee naar voren te komen.

Hun conclusie is dat als er al BUK projectielen zijn gebruikt dit alleen de oudere BUK M1 systemen geweest kunnen zijn. Systemen die niet meer worden gemaakt in Rusland en ook niet meer gebruikt. Wel worden deze systemen nog volop ingezet door voormalige Sovjet landen zoals Oekraïne.

De Russen hebben dus dat soort verouderde systemen niet meer, maar Oekraïne ook niet meer volgens een verklaring afgelopen donderdag van de adviseur van president Poroshenko.

Volgens deze adviseur had het land op 17 juli 2014, de dag van de ramp, niet de beschikking over een dergelijk BUK M1 systeem.

Zoals met de regelmaat van de klok gebeurt, wordt Oekraïne bij deze wederom betrapt op een grove leugen want op die datum hadden ze dus wel dégelijk de beschikking over een BUK M1 systeem.

Het leuke van dit hele verhaal is dat dit naar boven is gekomen door doodnormale Twitter gebruikers. Geen moeilijke geheimediensten of liegende, manipulerende Bellingcat’s, maar gewoon mensen die in de archieven van internet zijn gedoken.

De Twitter gebruikers vonden in de webarchieven een pagina van de website van het Ministerie van Defensie van Oekraïne waar op 6 juni 2014, ruim een maand voor de ramp, het heuglijke feit werd gevierd dat er een BUK M1 systeem werd overgedragen van een reparatiefaciliteit in de buurt van Karkov, naar het leger van Oekraïne.

m1.2
m1.3

Verder gaf het ministerie aan dat dit het eerste BUK M1 systeem was dat in Oekraïne was gerepareerd, wat impliceert dat er na die datum meerdere zijn gevolgd.

Volgens een Russische woordvoerder van het Ministerie van Defensie is het absurd dat een adviseur van de president van Oekraïne op deze manier liegt.

Het spoor van bewijs blijft, sinds het begin, hardnekkig één richting op gaan.

Bron:

Sputnik News

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s