Hennepolie geneest onder andere Darmkanker

Stuntman Mark Chavarria (46), die onder meer in de bekende films Ironman, Inception en Terminator speelde, werd in september 2013 gediagnosticeerd met darmkanker. Hij zegt volledig te zijn genezen door cannabisolie te gebruiken.

Pas toen zijn vrouw Alyssa dreigde van hem te scheiden besloot Chavarria hulp te zoeken. Hij kwam tot de ontdekking dat de ziekte zijn lichaam had overgenomen en dat het grootste deel van zijn darmen bezaaid was met tumoren. Ook zijn lever was inmiddels aangetast.

In eerste instantie probeerde de Texaan chemotherapie, bestraling en een cocktail van medicijnen om zonder pijn naar het toilet te kunnen gaan. Hij vertelde aan High Times: “De chemo en bestraling waren zo intens. Ik doe al 20 jaar stunts, dus ik weet wat pijn is. Ik ben in brand gezet, ik heb in auto’s gezeten die over de kop gingen, ik ben door ramen gegooid, ik heb met veel mensen gevochten, maar dit was extreme pijn.”

Een vriend stelde hem voor om medicinale cannabis te gebruiken. Nadat zijn vrouw achtergrondonderzoek had gedaan, besloot hij het te proberen. In december 2013 begon Chavarria cannabisolie te gebruiken en in juni 2014 werd hij op een ochtend wakker met het gevoel dat de kanker was verdwenen.

In het ziekenhuis kon de arts geen tumoren meer vinden, enkel littekenweefsel van de bestraling. Volgens artsen is het herstel te danken aan de chemotherapie, maar Chavarria zegt te zijn gered door de cannabisolie.

“De olie vormt een laagje over de tumoren, waardoor ze niet meer kunnen groeien; niet kunnen ademen en niet kunnen eten. Ik denk dat ze door de olie langzaam zijn gepeld als een ui.” Hij is van plan een documentaire te maken over zijn ervaringen, getiteld Way To Go FECO.

[High Times]

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s