Rechtstaat zo krom als een hoepel !!

De rechtstaat zoals wij die kennen, bestaat al een tijd niet meer.

Steeds vaker zijn er voorbeelden van klassenjustitie, waarbij de elite in de vorm van bankiers of staat een voorkeursbehandeling krijgen.

De bankiers is duidelijk. Ongeacht de bedragen waarvoor ze gemeenschap oplichten en frauderen, het heeft voor hen geen enkele consequentie.

Want, wie moet ze veroordelen? De rechtbank van het land dat ze politiek volledig in de kontzak hebben en waarvan de regering precies doet wat zij willen?

Nee, die rechtbanken krijgen instructies “van hogerhand” en daar houden ze zich keurig aan als hun carrière hun lief is.

Waar ze dus “gewone burgers” veroordelen voor het pikken van wat chocola en het corrigeren van wat loongegevens, komen er nu ook zorgelijke rechtbankuitspraken uit België over in dit geval de bewijslast voor de belastingdienst.

De fiscus mag voortaan onrechtmatig verkregen bewijs gebruiken tegen een belastingplichtige. Dat heeft het Hof van Cassatie beslist, zo meldt De Standaard vandaag.

Volgens het arrest, dat op 22 mei door het Hof van Cassatie werd geveld, zullen die bewijzen enkel nog geweerd kunnen worden als de fiscus flink uit de bocht is gegaan, of als een eerlijk proces onmogelijk is.

Het Hof van Cassatie deed zijn uitspraak in een zaak waarin de fiscus niet de geëigende wegen had gevolgd om informatie te krijgen van zijn Portugese collega’s.

Dit betekent in de praktijk dat de Belgische belastingdienst de meest waanzinnige truuks kan uithalen om aan gegevens te komen. Maakt allemaal niet uit, op basis van bijvoorbeeld gestolen informatie is het mogelijk dat je als belastingplichtige door de rechtbank worden veroordeeld omdat nu dit als toelaatbaar bewijs wordt geaccepteerd.

Waar het kort door de bocht op neer komt, is dat de staat (belastingdienst/bankiers) zich niet aan de wet hoeven te houden om bewijsmateriaal tegen jou te verzamelen.

Voorheen werden dit soort zaken vanwege onrechtmatig verkregen bewijs direct in de prullenbak gekieperd, vanaf nu in België dus niet meer.

Als jij daarentegen als burger bewijsmateriaal zou stelen om dat te gebruiken tegen de belastingdienst dan is het een heel ander verhaal. Dan zal een dergelijke zaak inderdaad linea recta naar de prullenbank worden verwezen want jij mag geen gebruikmaken van onrechtmatig verkregen bewijs.

Dan durven ze in België in dit kader ook nog te praten over een “eerlijk proces”.

Eén rechtspraak voor het gepeupel en één voor elite, bankiers en overheden.

Bron:

HLN

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s