VAN DEZE LIEFDE KUNNEN WIJ NOG WAT LEREN !!!

Hoe sterk de band tussen mens en dier kan zijn blijkt uit onderstaand filmpje. Meer dan 12 jaar geleden lieten natuurbeschermer Damian Aspinall en zijn dochter Tansy de gorilla’s Djalta en Bimms vrij in de bossen van Gabon.

Tansy ging als baby op de foto met de gorilla’s die op dat moment in het Howletts Wild Animal Park leefden. De foto zorgde indertijd voor de nodige beroering. Mensen vonden het onverantwoord dat Damian zijn dochtertje in handen gaf van een gorilla. Hij trok zich er niets van aan.

Damian gaf na ruim 20 jaar de beelden vrij om te laten zien hoe lief de sterke dieren zijn. De inmiddels 23-jarige Tansy zei: “Mensen zijn opgevoed met het idee dat een gorilla een King Kong-achtig dier is. Maar het zijn zulke lieve beesten en ze lijken op mensen.”

De dieren werden in gevangenschap geboren, maar in 2002 konden ze worden uitgezet in de vrije natuur. Eind vorig jaar gingen vader en dochter in Gabon op zoek naar hun geliefde gorilla’s. Toen ze hun namen riepen kwamen de dieren uit de struiken tevoorschijn. Damian en Tansy werden gelijk herkend en overladen met knuffels.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s