“Piramide op Mars is bewijs voor buitenaards leven”

UFO-jagers hebben op NASA-foto’s van Mars naar eigen zeggen een replica van één van de Egyptische piramides ontdekt. Ze menen dat de vondst bewijst dat de rode planeet ooit bewoond werd door een oude beschaving.

De ‘piramide’, die op 7 mei is vastgelegd door de Marsjeep Curiosity, zou erop wijzen dat Mars ooit intelligent leven herbergde. Volgens de sceptici gaat het om een ongewone rotsformatie.

Nagenoeg perfecte vorm

Het YouTube-kanaal Paranormal Crucible claimt dat ‘de nagenoeg perfecte vorm’ van het object laat zien dat het ‘is gebouwd door een intelligentie’. Niet iedereen is overtuigd. Sommigen wijzen op overeenkomsten met rotsformaties op aarde en zeggen dat de wind verantwoordelijk is voor de vorm van het object. Anderen zeggen dat de formatie nog geen halve meter hoog is.

Veel UFO-fans geloven dat NASA leven op Mars al decennialang verdoezelt. Sommigen geloven zelfs dat mensen in 1968 veilig op de planeet zijn geland en er nog steeds leven.

“De meeste van deze afbeeldingen zijn wazig en het grootste deel kan gemakkelijk worden verklaard,” zei schrijver Nigel Watson. “Het probleem is echter: hoe vaker NASA zulke dingen ontkent of verklaart, hoe meer mensen denken dat ze proberen de waarheid over buitenaards bezoek te verbergen.”

Kanalen

Er zijn in het verleden al vaak ongewone dingen op het Marsoppervlak ontdekt. In de 19e eeuw trof astronoom Percival Lowell kanalen aan op de planeet. Hij meende dat deze kanalen door intelligente Martianen waren gemaakt.

Op 25 juli 1976 fotografeerde Viking 1 de tafelberg Cydonia Mensa, die later bekend werd als het ‘gezicht op Mars’. De meeste wetenschappers schrijven dit soort waarnemingen toe aan pareidolie, een fenomeen waarbij iemand in willekeurige waarnemingen herkenbare dingen meent te zien. Anderen stellen dat de mogelijkheid van een beschaving op Mars niet moet worden uitgesloten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s