Marihuana is een medicijn

Marihuana is een medicijn, zo concluderen wetenschappers in het vooraanstaande Journal of the American Medical Association. Dat schrijft de San Francisco Chronicle.

Cannabis, dat al duizenden jaren op medicinale wijze wordt gebruikt, werkt tegen misselijkheid, braken, pijn en spasticiteit, aldus een panel van onderzoekers na een analyse van in totaal 79 studies.

Aan de studies deden in totaal 6462 mensen mee. De onderzoekers, waaronder professor Jos Kleijnen, hoogleraar Systematic reviews in health care aan de Universiteit van Maastricht en projectleider van de literatuurstudie, onderzochten het wetenschappelijke bewijs voor de behandeling van verschillende aandoeningen.

“Het gebruik van cannabis voor chronische pijn, neuropathische pijn en spasticiteit door multiple sclerose wordt ondersteund door hoogwaardig bewijs,” staat in één van de studies.

De onderzoekers klagen over het gebrek aan studies die kwalitatief van een hoog niveau zijn. Dat heeft vooral te maken met het verbod dat in veel landen geldt op cannabis. De Amerikaanse overheid stelt bijvoorbeeld dat cannabis een zeer gevaarlijke drug is die geen medicinale waarde heeft.

In de VS zullen dit jaar meer dan 750.000 mensen worden gearresteerd wegens bezit van cannabis. De regering Obama heeft naar schatting 300 miljoen dollar geïnvesteerd in de bestrijding van medicinale cannabis-programma’s. In 35 staten zijn inmiddels wetten aangenomen die het gebruik van medicinale cannabis toestaan.

[SFGate]

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s