Supplement dat tegen kanker zou beschermen.

Heb je weleens gehoord van vitamine B17 of laetrile? Dit stofje werd in 1977 door de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit FDA verboden en later in 27 staten weer gelegaliseerd.

De grootste concentratie vind je in abrikozenpitten. Vitamine B17 werd aangeprezen als supplement dat tegen kanker zou beschermen. Het antikankerstofje in laetrile staat bekend als amygdaline, een glycoside die ook voorkomt in de pitten van kersen, appels, pruimen en perziken.

Waarom wordt B17 niet voorschreven door artsen? De Amerikaanse auteur G. Edward Griffin schreef hierover: “Er is een middel tegen kanker bekend en het komt uit de natuur, maar het is niet beschikbaar voor het grote publiek omdat het niet kan worden gepatenteerd. Daarom is het niet aantrekkelijk genoeg voor de farmaceutische industrie.”

Vitamine B17 bevat glucose en waterstofcyanide. Benzaldehyde en cyanide gaan samen de strijd aan tegen kankercellen. De meeste artsen claimen dat B17 giftig is, maar volgens velen is dit een mythe.

Arts John A. Richardson begon de vitamine ‘illegaal’ te gebruiken voor de behandeling van patiënten in zijn kliniek in San Fransisco. B17 werkte volgens Richardson beter dan conventionele behandelingen.

De FDA ziet laetrile als een niet-goedgekeurde behandelingsvorm. Toch zijn er veel mensen die zweren dat ze kankervrij zijn geworden door B17.

Het Sloan Kettering kankercentrum in New York reageerde boos op de kruistocht van de FDA tegen B17. Het centrum bestudeerde vijf jaar lang de antikankerwerking van B17 en kwam tot de conclusie dat:

  • Het de algehele gezondheid van de kankerpatiënt ten goede komt
  • Het kanker kan helpen voorkomen
  • Het de verspreiding van kanker bij muizen tegengaat
  • Laetrile de groei van tumoren tegenhoudt

[Buy Non GMO Seeds]

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s