Monsanto boekt overwinning. WTF !! WAKE UP CALL

Wij schrijven regelmatig over dat nationale overheden niets meer in te brengen hebben en dat de wereld wordt geregeerd door bankiers en grote bedrijven.

Een sprekend voorbeeld hiervan was te zien afgelopen week in Amerika met het gentech bedrijf Monsanto.
De tentakels van een bedrijf zoals Monsanto zitten diep in de politieke structuur van Amerika geworteld en trouwens ook in die van Europa. Dat verklaart ook waarom politici beslissingen nemen waar je je als burger over achter de oren krabt en van afvraagt hoe ze zoiets in ’s hemelsnaam kunnen doen.

Afgelopen dinsdag besloot toen het zogenaamde House Agricultural Committee in Amerika dat er geen verplichte labeling, vermelding op produktetiketten, gaat komen voor genetisch gemodificeerd voedsel.

Een tweede besluit dat men heeft genomen, is dat steden en gemeenten niet langer het recht hebben om GMO (genetisch gemanipuleerde) gewassen binnen hun gebied te weren.

Op dit moment zijn er diverse gemeentes in Californië en Oregon die het verbouwen van GMO gewassen verbieden. Dat is dus afgelopen.
mon 1

Hiermee ligt ook de weg vrij voor de grote voedselfabrikanten om de consument helemaal niet meer te vertellen of er wel of geen GMO bestanddelen in hun producten voor komen.

Een praktijkvoorbeeld van wat ons als wereld te wachten staat. De banken en grote bedrijven zoals een Monsanto die bepalen wat er gebeurt en waar men uiteraard volkomen lak heeft aan de wensen en het welzijn van de bevolking.

De Amerikanen hebben duidelijk laten blijken dat zij graag willen weten wat er in hun voedsel zit. Natuurlijk willen zij kunnen lezen wat voor ingrediënten er in de producten zitten die ze kopen.

Tot nu toe had je in Amerika de situatie dat iedere staat eigen regels had voor het labelen van GMO producten. In sommige staten waren er helemaal geen regels.

Zo heeft de staat Maine een wet aangenomen waarbij het verplicht is om op het label aan te geven of een product GMO ingrediënten bevat. Wanneer echter het bovengenoemde besluit eenmaal de Senaat is gepasseerd dan zal ook Maine hun wet in het archief kunnen deponeren.

Dit soort ontwikkelingen zijn het gevolg van keihard corporate kapitalisme, waar we eerder in de week over schreven:

Corporate kapitalisme manipuleert de meest machtige financiële instituten op deze wereld, zoals de Eurogroep, de Wereldbank, het IMF en de Federal Reserve. Corporate kapitalisme doet wat het moet doen: Het beschouwt alles, inclusief menselijke wezens en de natuur, als grondstoffen die geëxploiteerd worden totdat ze uitgeput zijn of in elkaar storten.

In dit hele proces worden toezichthouders en autoriteiten om zeep geholpen, de nieuwe wetten om fraude te legaliseren en wereldwijde monopolies mogelijk te maken, worden geschreven door lobbyisten namens de grote bedrijven en de openbare nutsbedrijven worden geprivatiseerd.

Geheime handelsovereenkomsten geven de bedrijfsoligarchen een groeiende macht en een nog grotere winst ten koste van de arbeiders. Handelsverdragen die zo geheim zijn dat zelfs gekozen volksvertegenwoordigers die de documenten inzien er niet over mogen spreken.

Dat betekent in de praktijk dat met de politiek volledig in de achterzak, Monsanto en collega’s uiteindelijk altijd zullen winnen.

Zij zullen ervoor zorgen dat we in een steeds giftiger wordende wereld moeten zien te overleven. Niet alleen wordt het voedsel dat een doorsnee burger koopt vergiftigd door GMO ingrediënten, ook in de wereld om ons heen laat Monsanto zijn giftige sporen na.

Onder andere door de beruchte onkruidverdelger Roundup met daarin het eveneens beruchte glyfosaat.

We komen dit werkelijk overal tegen in onze dagelijkse omgeving en welke gevolgen dat nu allemaal heeft voor onze gezondheid wordt uitgelegd door DAvid Icke in de volgende video.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s