Deze vitamine doodt kankercellen en voorkomt dat ze zich kunnen vermenigvuldigen

Hoewel er veel geld wordt gepompt in kankeronderzoek, blijft de ziekte wereldwijd één van de belangrijkste doodsoorzaken. Veel therapieën bestaan uit een combinatie van chemotherapie en bestraling. Deze behandelingsvormen dragen de nodige risico’s met zich mee en kunnen onwenselijke bijwerkingen hebben.

Om die reden doen veel wetenschappers de laatste tijd onderzoek naar meer natuurlijke manieren om kanker te behandelen. In de kankergemeenschap wordt veel gesproken over een aantal recente studiesdie een link hebben gevonden tussen hoge doses vitamine E in het lichaam en een lagere kans op borstkanker.

Omdat dit de meest voorkomende soort kanker bij vrouwen is, krijgen deze studies veel aandacht. De wetenschappers concluderen dat vitamine E een verstorende werking heeft op bepaalde cellen die tumoren helpen groeien. Vitamine E voorkomt op die manier dat de tumor kan groeien of zich naar andere delen van het lichaam kan verspreiden.

Vitamine E doodt kankercellen, maar laat het omliggende weefsel intact, zo bleek verder uit de studies. Voordat je naar de winkel gaat om vitaminesupplementen te halen is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten vitamine E zijn. Niet alle soorten beïnvloeden kankercellen op dezelfde manier.

De beste soort lijkt vitamine E succinaat te zijn. In deze vorm voorkomt vitamine E dat kankercellen zich verspreiden en vermenigvuldigen. Daarnaast gaan ze sneller dood. Er is meer onderzoek nodig om de link tussen het gehalte vitamine E en kanker beter te begrijpen. Ondertussen kan het consumeren van voedingsproducten die rijk zijn aan vitamine E dus zeker geen kwaad! Vond je dit interessant? Denk er dan aan het artikel te delen op Facebook.

[NaturalNews]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s