VIDEO: Tiener behandelt ziekte van Crohn met cannabis en krijgt zijn leven terug

Coltyn Turner is 15 jaar oud. Hij heeft de ziekte van Crohn en werd op den duur zo ziek dat hij in een rolstoel terecht kwam. Onlangs verklaarde hij tegenover beleidsmakers van de staat Colorado dat hij liever ‘illegaal in leven is dan legaal dood’.

De tiener gebruikt cannabis om zijn ziekte te behandelen, een drug die in de staat waar hij woonde illegaal is. Om behandeld te kunnen worden met cannabis moest de familie Turner naar Colorado verhuizen.

“In de staat Colorado is hij een gevangene vanwege zijn medicatie,” zegt zijn moeder Wendy. “Coltyn kan niet terug naar huis, hij kan zijn vrienden niet zien, hij kan zijn familie niet zien. Hij kan geen normaal leven leiden in de plaats waar hij is opgegroeid en waar we al zes generaties lang wonen. Het is zwaar.”

In onderstaand filmpje laat Coltyn zien wat het effect van cannabisolie op zijn darmen is.

Het afgelopen jaar begon Coltyn cannabisolie in te nemen. Nu kan hij voor het eerst sinds jaren weer fietsen. Hij kreeg de ziekte van Crohn na een bacteriële infectie en zijn situatie verslechterde in rap tempo. Op een bepaald moment raadden artsen hem aan op zoek te gaan naar holistische geneesmiddelen.

Er lopen op dit moment verschillende studies naar de effectiviteit van cannabis bij de behandeling van inflammatoire darmziekten. In 2011 verschenen de resultaten van een eerder onderzoek naar de behandeling van de ziekte van Crohn met cannabis. Uit de onderzoeksresultaten bleek dat cannabis mogelijk een positief effect heeft op de ziekteactiviteit.

In 2013 werd een tweede studie gepubliceerd. Na acht weken behandeling met THC-rijke cannabis vertoonden 10 van de 11 proefpersonen met de ziekte van Crohn verbetering. Vind je dat er meer aandacht moet komen voor de heilzame werking van cannabis? Deel dit artikel dan met je vrienden op Facebook.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s