We worden VET gemest met chemische,ziekmakende en bewerkte producten !!!

We weten allemaal dat voorverpakte voeding niet altijd gezond is. Maar wist je dat er een aantal goedgekeurde ingrediënten, toevoegingen, zijn die mensen compleet vetmesten? Je kunt de proef op de som nemen. Pak de eerstvolgende keer dat je in de supermarkt je boodschappen in je winkelwagentje legt eens een paar van die producten eruit en lees wat er op de ingrediëntenlijst staat.

Er zijn een paar ingrediënten die grote alarmbellen moeten doen gaan rinkelen bij je. We hebben het over:

Glucose-Fructosesiroop of –stroop
chocola-albert-heijnDit ingrediënt is zeer misleidend, omdat we vaak denken dat fructose fruitsuiker is en dus gezond. Glucose-fructosesiroop is echter iets anders.

Het is een goedkope suikervervanger die gemaakt is van genetisch gemodificeerd maïszetmeelen het zit bijna overal in!

Producenten voegen dit in producten toe om twee redenen:

 1. Het is goedkoper dan suiker
 2. Het verdooft de maag, waardoor het natuurlijke ‘ik zit vol’-signaal later in de hersenen aankomt

Vooral dit laatste effect zorgt ervoor dat je meer eet en drinkt dan normaal. Dit is voordelig voor de producent, want hoe eerder het op is, hoe eerder er nieuw gekocht wordt. Ook is het een middel om voedsel zoeter te maken en het is goedkoper dan suiker. Weet dat elke procent consumptieve verhoging, producenten miljoenen euro’s kan opleveren. Zij zijn er dus bij gebaat dat je zoveel mogelijk consumeert.

E-621 of MSG
chips
Deze toevoeging is uiterst schadelijk en wordt onder vele (schuil)namen in producten verwerkt. Het zorgt ervoor dat de smaak versterkt wordt, waardoor producten als ‘lekkerder’ worden ervaren en waardoor er (veel) meer van gegeten wordt dan wanneer er geen MSG in zou zitten.

Steeds meer mensen beginnen zich te realiseren dat MSG een grote boosdoener is en MSG heeft inmiddels een slechte naam gekregen. Hierdoor bedenken producenten steeds weer andere (schuilnamen) om tóch stiekem MSG in ons voedsel te kunnen verwerken.

De volgende namen verbergen altijd E-621:

 1. Mononatriumglutamaat
 2. Glutamaat
 3. Glutamaatzuur
 4. Plantaardige gehydrogeneerde oliën en vetten
 5. Gehydrogeneerde eiwitten
 6. Calcium- of natriumcaseïnaat
 7. Toegevoegde gist
 8. Gistextract
 9. Monokaliumglutamaat
 10. Sommige maïsoliën

Namen die vaak ook bedoeld zijn om E-621 te verbergen zijn: moutextracten voor voedingsdoeleinden, bouillons, moutaroma’s, kunstmatige aroma’s, natuurlijke aroma’s, natuurlijke aroma’s van varken of kip, specerijenextracten, eiwitten uit tarwe, vaak ‘overige kruiden of specerijen’, maltodextrine, sojasaus, producten die gefermenteerd of verrijkt zijn met eiwitten, citruszuur (ook geconcentreerd), maïssiroop, karamelaroma (gebruikt voor de kleur).

De volgende producten zouden E-621 kunnen bevatten:

 1. soja-eiwitten (ook geconcentreerd)
 2. soja-eiwit isolaat
 3. eiwitten uit tarwe (ook geconcentreerd)
 4. carrageen
 5. enzymen
 6. melkeiwitten (soms verrijkt) of zelfs nog rijsteiwitten of havereiwitten.

Beide ingrediënten verstoren in ernstige mate het natuurlijke ‘ik zit vol’-signaal

Denk er aan om de eerstvolgende keer dat je in de supermarkt een product pakt te kijken op het etiket. Je zult zien dat één van deze twee of beide ingrediënten bijna overal in zitten. Weet ook dat we hierdoor veel teveel eten en drinken. Zelfs in bier zit tegenwoordig vaak ‘maïs’. Dit is geen echte maïs, maar maïszetmeel, waar glucose-frustosesiroop van gemaakt wordt. Daarom houdt het vaak niet op bij één biertje.

We consumeren door deze toevoegingen veel meer dan normaal

Als dit een enkele keer gebeurt, zou er weinig aan de hand zijn, buiten dat het uiterst ongezond is. Maar als we deze goedjes elke dag naar binnen werken tegelijk met ons eten en drinken, dan betekent dit dat we dagelijks teveel eten.

En dit gebeurt al tientallen jaren lang. Mensen eten stelselmatig te veel doordat ons spijsverteringssysteem elke keer een beetje verdoofd wordt. Als we elke dag, jaar in jaar uit, onze maag elke keer een beetje oprekken, dan kan het niet anders dat die maag uiteindelijk VEEL groter groeit. Zo groot dat we steeds meer voedsel erin moeten stoppen om dat ‘ik zit vol’-signaal te krijgen. Daarom worden we steeds dikker en is afvallen niet echt gemakkelijk. De voedselindustrie is ons aan het vetmesten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s