De Laatste stuiptrekkingen van het monetaire banksysteem??

Ondanks dat de Chinese beurzen opnieuw keihard onderuit gingen en China opnieuw hun munt de Yuan devalueerde, was het feest op de Amsterdamse beurs.

Niemand trok zich ook maar iets aan van de Chinese berichten en de “koopjesjagers” scoorden na de mini-crash van afgelopen maandag.
Het is verbazingwekkend hoe men reageerde na de beurs-crash afgelopen maandag. Zoals was te verwachten, zijn de propagandamachines in overdrive gegaan en doet iedereen in mainstream-land hard zijn best om de ander ervan te overtuigen dat wat er afgelopen maandag gebeurde slechts een correctie was en dat alles nu prima in orde is.

Dan ontstaat de bizarre situatie dat ondanks dat de beurs in China gistermorgen nog veel verder onderuit was gegaan, de Chinezen opnieuw hun Yuan devalueerden, er een geweldige stijging viel waar te nemen op de aandelenbeurzen.

Getuige ook berichten zoals “koopjesjagers slaan hun slag”. Iets waar die koopjesjagers heel binnenkort grote spijt van zullen krijgen.

De drie grootste stijgingen ooit van de Dow Jones Index in Amerika vonden plaats middenin de grote crisis van 2008.

Er is geen ontkomen aan, de wereldwijde financiële meltdown is begonnen en er zullen voor de markten goede dagen en slechte dagen komen, maar de wereldwijde ineenstorting van het op gebakken lucht gebaseerde financiëel/economisch systeem is tot een eind gekomen.

Er is sinds 2008 nog nooit echt herstel geweest van de economie. In plaats van rentestijgingen heeft de Amerikaanse Federal Reserve niets anders gedaan dan geld bijdrukken (QE) en de rente kunstmatig op iets van nul procent gehouden.

De trukendoos van de FED is leeg, de centrale banken verliezen wereldwijd controle. De prijzen van olie en grondstoffen dalen, de emerging markets (nieuwe groeimarkten) gaan overal onderuit en China als groeiland heeft z’n langste tijd gehad.

De onderstaande kaart laat zien hoe de situatie is in een groot deel van de wereld. Van de landen die behoren bij de zogenaamde emerging markets zijn er 30 die het heel slecht doen.
bear

Daarnaast is de geopolitieke situatie in de wereld in lange tijd niet zo onstabiel geweest. De situatie tussen Amerika en Rusland is nu meer gespannen dan ten tijde van de Koude Oorlog, de Chinees-Amerikaanse oorlog is achter de schermen al volledig losgebarsten en ook in het Midden Oosten gaat de situatie in Syrië langzaam maar zeker richting climax.

De wereld wil uiteraard graag in sprookjes blijven geloven en wat je de komende dagen/weken gaat zien is de mainstream media die hun uiterste best zal doen om de bevolking zand in de ogen te strooien en alles en iedereen ervan proberen te overtuigen dat wat er afgelopen maandag is gebeurd, absoluut niets te betekenen heeft.

Verstandige mensen nemen voorzorgsmaatregelen en zorgen dat ze zoveel mogelijk hun geld in fysieke tastbare vorm hebben, onder de matras of in een oude sok, ver weg van de graaiende overheden en banken die jouw geld zullen gaan gebruiken om hun eigen gokverliezen goed te maken. (dat heet een bail-in en Jeroen Dijsselbloem kan daar veel meer over vertellen).

De volgende video kregen wij opgestuurd van een lezer en deze laat op een komische manier zien wat er gebeurt wanneer een kind voor het eerst naar een bank gaat om zijn spaargeld te deponeren.

De beurzen op deze wereld, de grote casino’s, zullen het meeste van hun waarde gaan verliezen.

Niets eens de markt in ogenschouw genomen die zal zorgen voor de grootste ellende van allemaal, de derivatenmarkt. De eerste berichten zijn inmiddels al verschenen dat er in deze enorme luchtbel de eerste scheuren beginnen te ontstaan.

Wanneer die iets groter worden en die bel uit elkaar spat dan is het voorgoed over en sluiten voor ons huidige financiële systeem.

Maar, zoals de Telegraaf het weer prachtig weet te verwoorden:

Terwijl in Azië de uitverkoop van aandelen onverminderd doorging, toonden beleggers op het Damrak steeds meer moed na de mokerslagen van een dag eerder.

Zij noemen het “moed”, wij zouden het eerder “dom” willen noemen. Terwijl er ondertussen al tientallen kanaries het leven hebben gelaten, gaan we met z’n allen zingend richting ondergang.

Toen viel de avond en zat iedereen nog na te genieten van een fantastische dag op de beurs. Tegen tien uur gisterenavond kwam de Telegraaf nog met het volgende vrolijke bericht.
cr1

Ongeveer een uur daarna viel Wall Street van 16.076 terug naar 15.666 punten waardoor ze de dag afsloten met verlies in plaats van winst.
cr1

Zoals Zerohedge wist te vertellen, verandert de grootste rally van 2015 in de grootste terugval sinds de ondergang van de Lehman Brothers.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s