De mondiale machtsverhoudingen zijn veranderd.

Het begint over de hele wereld nu langzaam in te zinken dat er na de historische toespraak van Poetin bij de V.N. definitief dingen zijn veranderd in de mondiale machtsverhoudingen.

Dat belemmert een land als Engeland echter niet om nog wat olie op het vuur te gooien door hun piloten toestemming te geven om Russische vliegtuigen uit de lucht te schieten.
De Amerikaanse president Obama bevindt zich uiteraard nog steeds in een heel lastig parket voor wat betreft Syrië.

Het volgende is wat de bij ons inmiddels bekende Paul Craig Roberts hierover heeft te vertellen:

De wereld begint in te zien dat er een belangrijke verandering heeft plaatsgevonden op het wereldtoneel toen de Russische president Vladimir Poetin in zijn toespraak bij de V.N. op 28 september 2015 mededeelde dat Rusland de kwaadwillige, domme en mislukte politieke acties van Amerika in het Midden Oosten die voor totale chaos hebben gezorgd, niet nog langer zal tolereren. Een chaos die zich inmiddels van het Midden Oosten ook naar Europa heeft verplaatst.

Twee dagen na die toespraak nam Rusland controle over de militaire situatie in Syrië en begon met de systematische vernietiging van ISIS.

Misschien heeft Obama nog een paar adviseurs die níet totaal zijn bevangen door hoogmoed en begrijpen dat er een aantal dingen structureel zijn veranderd. Volgens een bericht op Sputnik News hebben een aantal hooggeplaatste adviseurs Obama geadviseerd om alle Amerikaanse troepen die zich in Syrië bevinden, terug te trekken en zijn plan om Assad de laan uit te sturen te laten varen.

Zij adviseerden de president om met Rusland samen te werken om de geweldige stroom vluchtelingen naar alle Europese landen een halt toe te roepen. Deze enorme toestroom maakt de Europeanen bewuster over dat er een hoog prijskaartje hangt aan het steunen van de Amerikaanse buitenlandse politiek. Deze adviseurs hebben Obama verteld dat de idioterie van neoconservatieve politiek een bedreiging vormt voor het Europese keizerrijk van Amerika.

Veel commentatoren in de mainstream-media zijn het volledig met elkaar eens dat er weinig is wat Washington kan doen aan de Russische acties die formeel tegen ISIS zijn gericht. Het plan van de neoconservatieven om een no-fly zone in te stellen boven Syrië is een illusie. Een dergelijke resolutie zal nooit door de V.N. worden goedgekeurd. En in feite hebben de Russen al een no-fly zone geïnstalleerd.

Poetin is er in geslaagd om op een kordate manier de machtsbalans te verschuiven zonder verbale bedreigingen of scheldpartijen en de wereld weet het.

Het antwoord van Washington bestaat standaard uit schelden, bluf en meer leugens, waarvan de meesten trouw worden herhaald door hun vazallen (zoals Nederland met haar NSB schoothond). Het enige effect is dat het uitvergroot hoe onmachtig ze zijn.

Wanneer Obama nog een klein beetje verstand heeft dan zal hij de neoconservatieve halvegaren uit zijn regering gooien en zal hij zich concentreren op het behouden van Europa als partner en samenwerken met Rusland om het terrorisme in het Midden Oosten te vernietigen.

Als Obama niet in staat is om te erkennen dat hij een fout heeft gemaakt dan zal Amerika steeds meer geloofwaardigheid en prestige over de hele wereld gaan verliezen

Tot zover Roberts.

Engeland heeft het vuur weer lekker laten oplaaien door te vertellen dat hun piloten een vrijbrief hebben gekregen omRussische toestellen aan te vallen wanneer ze zich door hen bedreigd zouden voelen.

Nu bombarderen Engelse toestellen op dit moment nog geen doelen in Syrië, alleen Irak, maar een toevallige ontmoeting met Russische toestellen in het drukke gebied boven Syrië en Irak is niet uit te sluiten en bovendien kunnen de Britten op ieder moment besluiten om wél operaties uit te voeren boven Syrië.

De Engelse gevechtsvliegtuigen zijn uitgerust met geavanceerde air-to-air raketten en hoewel de piloten de opdracht hebben gekregen om confrontaties met Russische toestellen uit de weg te gaan, hebben ze wel toestemming om ze neer te halen wanneer ze zich bedreigd zouden voelen.

Daarmee ontstaat uiteraard een recept voor een verdere escalatie, al dan niet per ongeluk.

De Russen eisen inmiddels een verklaring van de Engelsen over wat ze nu eigenlijk precies van plan zijn.

De afgang van Amerika is helemaal compleet door het totaal mislukte programma van het trainen en bewapenen van gematigde rebellen die dan vervolgens Assad hadden moeten verdrijven.

Er was begroot dat er nu ruim 5.000 van die opgeleide strijders zouden zijn, er was een budget uitgetrokken van 500 miljoen Dollar en in de onderstaande reportage kun je de hilarische toestanden zien wanneer een generaal met meer onderscheidingen dan klinknagels in de van Brienenoordbrug, moet toegeven dat er in totaal niet meer dan vijf strijders zijn opgeleid.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s