Geheimen van de elite: waarom staan de rijkste families ter wereld niet op de rijkenlijst van Forbes?

Terwijl Credit Suisse berekende dat de helft van alle rijkdom nu in handen is van één procent van de wereldbevolking, kun je je afvragen waarom de Rothschilds en de Rockefellers niet op de lijst van rijkste mensen staan die ieder jaar bekend wordt gemaakt door zakenblad Forbes.

De legendarische bankier Mayer Amschel Rothschild zei eens: “Geef mij het recht om het geld van een land te creëren en controleren, dan maakt het mij niet uit wie de wetten maakt.” Het vermogen van zijn familie wordt geschat op meer dan een biljoen dollar. Waarom weten veel mensen niet dat ze bestaan en waarom noemt Forbes ze nooit?

De top van de rijkste één procent bezit nu meer dan 50,4 procent van alle rijkdom, zo blijkt uit het Global Wealth Report 2015 van Credit Suisse. Oxfam berekende eerder al dat het vermogen van de rijkste één procent van de wereldbevolking dat van de overige 99 procent in 2016 overstijgt. De Britse ngo riep op om ‘de regels te herschrijven’, zodat deze ‘duizelingwekkende’ ongelijkheden gecorrigeerd worden.

Geheimzinnigheid

Op de lijst van de rijkste mensen van Forbes staan directeuren van grote corporaties, hedgefondsmanagers en filantropen. Bovenaan staat Bill Gates met een geschat vermogen van 79,2 miljard dollar. Maar waar staan de royals, de Rothschilds en de Rockefellers?

De lijst van Forbes maakt geen melding van royals of dictators die hun rijkdom hebben vergaard door middel van een machtspositie of die de macht hebben over de rijkdom van hun land, meldt True Activist. Op deze manier krijgen de mensen die aan de touwtjes trekken weinig media-aandacht.

Dit verklaart waarom de koningin van Engeland niet op de lijst staat. De Britse krant The Guardianschreef al in 2002 dat de omvang van haar fortuin moeilijk kan worden geschat omdat haar investeringen met veel geheimzinnigheid worden omgeven. In tegenstelling tot Britse politici hoeft zij geen openheid van zaken te geven, waardoor er niets geweten is over mogelijke belangenverstrengelingen.

Oorlog tegen terrorisme

Hetzelfde geldt voor de Rothschilds en de Rockefellers, volgens journalist Dean Henderson mede-oprichters van de Federal Reserve. De gepensioneerde bedrijfsadviseur Gaylon Ross, auteur van het boek Who’s Who of the Global Elite, zou in 1998 te horen hebben gekregen dat de familie Rockefeller beschikt over een vermogen van 11 biljoen dollar en dat de Rothschilds bij elkaar 100 biljoen dollar waard zijn.

“Het enige probleem met rijkdom is: wat doe je ermee?” Deze retorische vraag werd gesteld door niemand minder dan John D. Rockefeller.

Wijlen filmmaker Aaron Russo, bekend van From Freedom to Fascism, claimde dat hij een jaar voor 9/11 van Nick Rockefeller had gehoord dat de VS Afghanistan en Irak zou binnenvallen en dat er een ‘oorlog tegen terrorisme’ zou volgen, waarin soldaten in grotten op zoek zouden gaan naar niet-bestaande vijanden.

Rockefeller zou Russo hebben verteld wat zijn familie voor de wereld in petto had: eindeloze oorlogen, economische crises en chaos en onrust op zo’n grote schaal dat mensen uiteindelijk de ultieme ‘oplossing’ zullen omarmen: een wereldregering.

Global Security Fund

Ashley Mote, voormalig lid van het Europees Parlement voor de Britse eurosceptische partij UKIP, vroeg in Brussel aandacht voor het Global Security Fund dat in de jaren negentig is opgericht onder de auspiciën van Jacob Rothschild. Mote wees erop dat dit fonds wordt gebruikt voor geopolitieke doeleinden en aangestuurd door de inlichtingendiensten. Hij wilde weten op welke manier de Europese Unie betrokken is bij het Global Security Fund en welke relaties het fonds heeft met instellingen binnen de EU.

Mote kreeg geen antwoord op zijn vraag. In plaats daarvan kreeg hij vijf jaar gevangenisstraf opgelegd voor het declareren van 700.000 euro aan niet gemaakte kosten. Zelf zei hij dat hij werd aangevallen omdat hij tegen de EU is. Van 2004 tot 2009 bleef hij in het Europees Parlement filippica’s afsteken tegen de corruptie en verkwisting waaraan de EU zich schuldig zou maken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s