Onderwijs ? of conditionering van onze kinderen. Dit gaat toch nergens over?

Iedere dag opnieuw sturen wij onze kinderen naar de staatsopvoedingsfabriek die we met een mooi woord “school” noemen.

Hier worden goed gedisciplineerde burgers gekweekt die zich later prima kunnen redden met alle facetten van het leven, inclusief de dood.
De herfstvakantie is weer afgelopen en dat betekent dat er vandaag tienduizenden mensen hun kinderen sturen of brengen naar de opvoedingsfabriek van de staat.

Een instituut dat op efficiënte wijze een einde maakt aan het kritisch denken en aan een gezonde dosis creativiteit.

Ze mogen best creatief zijn, maar dan wel binnen de door de overheid vastgestelde kaders zoals dat onlangs bleek in een Zweedse school.

Hier vond een incident plaats dat zelfs de ouders van Zweedse kinderen in rep en roer bracht en die zijn wel wat gewend in hun land. Het gebeurde in een school in het plaatsje Skelleftea in het noordoosten van Zweden.
school in zweden zelfmoordbrief

De opdracht die de 13-jarigen kregen was het schrijven van een fictieve zelfmoordbrief, waarbij hen werd verteld dat ze moesten doen alsof ze deze brief schreven aan hun moeder. Deze bepaalde opdracht vormde onderdeel van een programma dat gaat over geestelijke afwijkingen.

Onderdeel was dat de kinderen moesten luisteren naar een audioverhaal over een meisjes dat van plan was zelfmoord te plegen.

Nadat ze naar dit hartverscheurende verhaal hadden zitten luisteren, kregen ze van hun leraar of lerares opdracht om een brief te sturen naar de moeder van het meisje waarin ze moesten uitleggen dat de gedachten dat het meisje had over zelfmoord niet de schuld van de ouders was.

Om hun taak wat “gemakkelijker” te maken, had de leerkracht erbij verteld dat ze tijdens het schrijven van die brief zich moesten inbeelden dat ze die aan hun eigen moeder stuurden.

Zodoende kwamen een aantal kinderen thuis met het werk wat ze hadden gedaan waarvan een fiks aantal ouders zich vervolgens een hoedje schrokken en furieus waren. De afschuw onder de ouders was groot en de meesten voelden zich na het lezen van die fictieve brief totaal overstuur.

De school echter zegt dat ze niets verkeerds hebben gedaan, dat dit allemaal onderdeel is van het voorgeschreven programma en dat ze volledig achter de leerkracht staan die deze opdracht aan de kinderen heeft gegeven.

Het is tenslotte voorgeschreven door de overheid dus wordt het zonder verder nadenken uitgevoerd, waarbij geen moment wordt nagedacht over wat voor effect dit soort dingen hebben op zowel ouders als kinderen.

Of men heeft er wél goed over nagedacht; in welk geval het nog erger is. Gelukkig komen op de school waar jouw kinderen naartoe gaan dit soort dingen niet voor….
school als opvoedingsfabriek

Bron:

RT News

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s