In IJsland laten ze de winsten van de banken uitkeren aan het volk!! Voorbeeld voor NL en UN

Eerst hebben ze de frauderende bankiers in IJsland in de cel gegooid en nu mag de bevolking meedelen in de winst van de banken.

Wanneer de plannen van het IJslande Ministerie van Financiën doorgaan dan wordt iedere inwoner van IJsland medeaandeelhouder van de Islandsbanki.
Een land dat keer op keer bewijst dat het echt wel anders kan voor wat betreft banken, bankiers en alles wat daarmee te maken heeft, is IJsland.

Ongeveer het enige land ter wereld waar bankiers niet boven de wet staan en wél worden opgesloten wanneer ze misdaden hebben begaan.

Wederom opmerkelijk nieuws uit IJsland en wel dat iedere inwoner van het land gaat meedelen in de verkoop van een van de drie grootste banken in het land, de Islandsbanki.

Als de IJslandse Minister van Financiën, Bjarni Benediktsson, zijn zin krijgt en daar ziet het wel naar uit, dan zullen de IJslanders ongeveer 200 Euro per persoon aan aandelen ontvangen wanneer de overheid bezit zal nemen van de bank.

De reden dat dit nu speelt is omdat de crediteuren van de Islandsbanki hebben voorgesteld dat de overheid de aandelen van de bank overneemt.

Benediktsson vind dit een uitstekend idee en hiermee zouden dan twee van de drie grootste banken in handen van de overheid komen.

Verder heeft hij voorgesteld dat er een deel van het aandelenkapitaal (vijf procent) wordt verdeeld onder de bevolking waardoor iedere inwoner van IJsland automatisch voor ruim 200 Euro mede aandeelhouder wordt van de Islandsbanki.

IJsland is het enige land dat zich na de financiële crisis van 2008 volledig heeft hersteld. Ze zijn er zelfs in geslaagd om hun schulden aan het IMF volledig terug te betalen, zelfs voor de datum waarop dit had moeten gebeuren.

Het plan om de burgers medeaandeelhouder van de Islandsbanski te maken, is op dit moment nog in de planningsfase, maar gezien de unieke manier waarop IJsland tot nu toe is omgegaan met de financiële crisis zal dit ongetwijfeld uitgevoerd gaan worden.

De bankiers bij ons worden beloond voor fraude en oplichting doordat hun misdaden iedere keer worden rechtgebreid met geld van de bevolking. IJsland heeft onlangs bankier nummer 26 in het cachot gegooid. Deze groep kan vooruitkijken naar een gevangenisstraf van 74 jaar, wanneer alle vonnissen bij elkaar worden opgeteld.

In Nederland lachen de misdadige bankiers en heffen nog maar eens het glas champagne want zoals wij eerder schreven over de Rabobank en het LIBOR schandaal:

“Ook de Nederlandse Rabobank is “keihard” aangepakt en moet in totaal 774 miljoen Euro betalen om strafvervolging te voorkomen. Daar lachen ze bij de bank gewoon om en er zal echt nooit iemand van de top achter de tralies verdwijnen waar ze thuishoren. Naast een aantal andere grote banken heeft de Nederlandse Rabobank een schikking getroffen voor de misdaden die door hen zijn begaan met betrekking tot het LIBOR schandaal (illegaal geknoei met rentetarieven).

Het kan niet op voor ook deze frauderende bank want volgens een bericht in de Volkskrant mogen ze ook nog eens de volledige boete van 774 miljoen Euro aftrekken van de Nederlandse winstbelasting. Kortom, indirect betaalt de belastingbetaler wederom mee aan de boete van de boeven.

Ons land, geregeerd door de lakeien van Wall Street, is ook ruimschoots toe aan een schoonmaakbeurt zoals in IJsland.

Bron:

Antimedia

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s