Voormalig Senaatskandidaat: “Amerika, Israël en Saoedi-Arabië betrokken bij creatie van IS

De Verenigde Staten, Israël en Saoedi-Arabië zijn betrokken geweest bij de creatie van de terreurgroep Islamitische Staat (IS) om de Syrische regering af te kunnen zetten. Dat zegt een Amerikaanse oud-Senaatskandidaat.

“De Verenigde Staten hebben al dit soort terreurgroepen in samenwerking met Israël, Turkije en Saoedi-Arabië geïntroduceerd in Syrië,” zei Mark Dankof. “Amerika is in dit geval overduidelijk de agressor.”

Regimeverandering

Volgens Dankof stuurt Washington de extremisten aan namens Israël, dat een regimeverandering wil in Syrië om zo een betere uitgangspositie te hebben voor een eventuele aanval op Iran.

Sinds maart 2011 zijn er door het buitenland gesteunde rebellen actief in Syrië. De crisis heeft inmiddels meer dan 250.000 mensenlevens geëist en miljoenen anderen zijn op de vlucht geslagen.

9/11

Amerikaanse gevechtsvliegtuigen bombarderen al meer dan een jaar posities van IS in Irak en Syrië. President Obama heeft tientallen commando’s naar Syrië gestuurd om ‘Koerdische en Arabische opstandelingen te trainen, adviseren en assisteren bij gevechten tegen IS’.

Dankof is ook van mening dat Israël de ‘drijvende kracht’ is geweest achter de terroristische aanslagen op 11 september 2001 in de VS. Volgens de oud-Senaatskandidaat is op die manier steun verworven voor de huidige militaire acties in het Midden-Oosten.

http://presstv.ir/Default/embed/436314

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s