Bankers are Wankers

Aan alle kanten begint het nu te borrelen en dan ook vooral onder dat deel van de bevolking dat tot nu toe vrij rustig bleef.

Zoals een Engelse fund manager die van mening is dat de centrale bankiers in zijn land hun handjes mogen dichtknijpen over dat de doodstraf voor hoogverraad is afgeschaft.
Het hiernavolgende is geschreven door Tim Rice, een zogenaamde wealth manager uit Engeland en iemand die regelmatig een bijdrage levert voor de website Sovereign Man:

Als je de film The Usual Suspects hebt gezien dan ken je die fantastische zin: “De grootste truuk die ooit door de duivel werd uitgehaald is de wereld ervan overtuigen dat hij niet bestaat”.

Wij denken dat de grootste truuk van de centrale bankiers ooit was, het overtuigen van de bevolking dat ze niet alleen maar handelen in het belang van de banken.

Met dat alles in gedachten is het bijna onwerkelijk om te zien hoe voormalig voorzitter van de FED Ben Bernanke de wereld rondreist om de lancering van zijn nieuwe boek te vieren dat de merkwaardige titel draagt: The Courage to Act. De Moed om te Handelen.

Hoeveel moed is ervoor nodig voor een ongekozen bureaucraat om biljoenen Dollars aan geld van de belastingbetaler bij te drukken om de banken in Wall Street uit de ellende te halen?

Er is zeker moed voor nodig om de gevolgen onder ogen te zien van deze truuk voordat het systeem in elkaar stort.

En vroeg of laat zal iedere truuk mislukken, zelfs als deze wordt uitgevoerd door het meest machtige kartel ter wereld.

De FED, samen met hun neven in Europa en Azië, moet opboksen tegen een natuurkracht die vrije marktwerking heet. Het is duidelijk dat een bankkartel veel kan bereiken in hun eigen belang, maar op de lange duur zal het marktprincipe winnen.

Wanneer je hier niet van uitgaat dan zeg je in feite dat centrale planning zou werken. Zoiets als wanneer Janet Yellenhoofd had gemaakt van het voormalige Sovjet rijk dan had dit de val van het communisme voorkomen.

Hier in Engeland hebben we een misdaad die bekend staat als hoogverraad; het niet loyaal zijn tegenover de monarchie. Het heulen met de vijand van de monarchie of hen steunen en helpen is een handeling die wordt bestempeld als hoogverraad.

Dat geldt ook voor valsemunterij.

Het destabiliseren van het monetaire systeem tot op het punt waarbij het bijna in elkaar stort komt zeker voor hoogverraad in aanmerking volgens bovengenoemde definities.

Dus, de volgende keer dat een centrale bankier voorstelt dat het afschaffen van contant geld of het introduceren van een negatieve rente in het belang is van de belastingbetaler dan mogen ze dankbaar zijn dat de doodstraf voor hoogverraad is afgeschaft.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s