Worden alle oorlogen gecreëerd door wallstreet/Bankieren?

bw

De uitdrukking “All wars are bankers’ wars” (alle oorlogen zijn bankiersoorlogen) is natuurlijk niet zomaar uit de lucht komen vallen.

Dat is dan ook de reden dat Amerika steeds verdergaat met het uitdagen van China in de Zuid Chinese Zee.

We zijn op een cruciaal punt in onze geschiedenis beland waar de economie wereldwijd krakend is vastgelopen en iedereen nog in de ontkenningsfase zit.

In de achtergrond echter zie je de contouren al aftekenen van welke kant het straks zal opgaan.

De economie draait voor een deel op oorlogen en dat is zeker het geval als de “normale” economie niet echt op gang wil komen. Bovendien hebben overheden er een handje van om anderen de schuld te geven van de ontstane problemen en leidt het de aandacht af van wat er werkelijk aan de hand is.

Wij bevinden ons nu in een fase waarin de wereldeconomie als geheel krimpt en politieke leiders overal op ongeveer dezelfde manier worden aangestuurd en gecontroleerd. Ze denken allemaal gelijk en er zijn goede redenen om aan te nemen dat wij ons nu in sneltreinvaart richting Derde Wereldoorlog begeven.

Zo zijn er nu al bijvoorbeeld veel politici in Amerika die “die verrekte Chinezen” de schuld geven voor het wegkapen van hun banen door het vullen van de Wallmarts met oneindige hoeveelheden goedkope goederen. Daarnaast hebben de Amerikanen natuurlijk nog veel meer “vijanden” zoals de Russen, de Iraniërs, de Taliban en niet te vergeten ISIS natuurlijk.

Sinds Amerika heeft besloten om zich ook te bemoeien met alles wat er in het Verre Oosten gebeurt, kan ook China aan die lijst worden toegevoegd. Volgens de Amerikaanse Minister van Defensie, Ashton Carter, ziet Amerika voor zichzelf de komende decennia een rol in het Verre Oosten als een soort politieagent. Nieuws waar de Chinezen uiteraard niet echt vrolijk van worden.

Zeker niet omdat ze zich de gehele Zuid Chinese Zee hebben toegeëigend zoals je op de volgende kaart kunt zien. Ze hebben daarbij volkomen maling aan de rechten die andere landen hebben en worden steeds agressiever tegen eenieder die het Chinese eigendom in twijfel durft te trekken.
kaart zuid chinese zee

Natuurlijk trekt Amerika zich niets aan van de Chinese claims en stuurt juist schepen en vliegtuigen het gebied in om China te provoceren. Wat China doet, mag misschien formeel niet, maar het is iets dat alle grote landen doen in een bepaalde regio. In die streek zijn zij de baas en bepalen wat er gebeurt en ze hebben lak aan de kleintjes.

Wanneer Amerika dan bewust een land op deze manier gaat uitdagen, kun je er de klok op gelijkzetten dat het vandaag of morgen fout gaat. En gezien de economische situatie in de wereld kan dat “fout gaan” misschien nog wel een handje worden geholpen.

Amerika gaat er vanuit dat ze onaantastbaar zijn met hun grote vloot vliegdekschepen. Maar die zijn misschien wel vergelijkbaar met de cavalerie tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ooit hadden ze hun nut, maar nu is het juist iets waardoor je extra kwetsbaar bent.

Deze enorme kolossen zijn natuurlijk heel erg kwetsbaar omdat ze heel gemakkelijk geraakt kunnen worden door allerlei wapentuig zoals goedkope, maar hele accurate raketten. Dit soort schepen zijn wat men noemt “sitting ducks”.

In de achtergrond woedt er al een oorlog tussen de Amerikanen en Chinezen. Ondanks de grote mond van China weten ze dat ondanks dat ze in staat zijn om de gehele Amerikaanse vloot in die regio te laten zinken, Amerika militair gezien nog steeds superieur is.

De kans daarom dat China daadwerkelijk een formele oorlog zal willen starten, is klein, maar dit soort dingen hebben nu eenmaal de gewoonte om op onverwachte momenten te escaleren.

Ook al zal het blijven bij machtsvertoon in dat gebied, dan nog zal Amerika financiëel de verliezende partij zijn want het kost natuurlijk vele miljarden Dollars om dit soort grote vloten aan te schaffen en operationeel te houden.

Op dit moment spendeert Amerika zo’n 1.000 miljard of te wel 1 biljoen Dollar (1.000.000.000.000 ) aan defensie en veiligheid. Dat is meer dan de eerstvolgende 28 landen op de ranglijst bij elkaar geteld en dan nóg is het land niet “veilig”.

Wanneer economieën teruglopen, mensen onrustig worden en er minder wordt verdiend, dan is een (wereld)oorlog natuurlijk een uitkomst voor de bankiers.

Daarom kunnen we naar alle waarschijnlijkheid op de niet al te lange termijn ook een escalatie van het conflict rondom de Zuid Chinese Zee tegemoet zien.

ron paul
In een artikel over hetzelfde onderwerp publiceerden wij al eens de navolgende video die uitlegt hoe en waarom bankiers oorlog nodig hebben:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s