De buitenlandse media raken maar niet uitgepraat over de Bosnische piramides in Visoko. Onlangs publiceerde de Britse Daily Star een stuk over deze ‘mega-piramides in Europa’.

De krant schrijft dat de Zonnepiramide, met 220 meter ‘de grootste piramide ter wereld’, tienduizenden jaren oud is. Dat maakt de piramide ouder dan de piramides in Egypte.

“Sommigen zeggen dat [ontdekker] Semir Osmanagic leugens verkoopt, maar de professor claimt dat de bouwwerken echt zijn,” aldus de Daily Star. “Hij wijst erop dat alles wat we hebben geleerd over de geschiedenis, onjuist is.”

Geneeskrachtige werking

Het zou gaan om een complex van vijf piramides – de piramide van de Zon, de Maan, de Aarde, de Draak en de Liefde – die via ondergrondse tunnels met elkaar verbonden zijn. Volgens Osmanagic betreft het hier het grootste piramidecomplex ter wereld. De krant besteedt ook aandacht aan ‘het energetische veld’ rond de piramides en hun ‘geneeskrachtige werking’.

“Het klopt dat sommige archeologen uit Egypte, Mexico, Duitsland en de Verenigde Staten ons voor schut zetten,” vertelde Osmanagic, die in 2008 zijn doctoraat in de geschiedenis kreeg aan de Universiteit van Sarajevo, aan de Daily Star. “Over 50 jaar zullen mensen onze wetenschappers belachelijk maken omdat ze de kennis missen.”

Status quo

“Dit zijn niet alleen de oudste piramides in Europa, maar ook de grootste op aarde,” zei hij. “Veel archeologen vinden dit moeilijk te verteren omdat de meeste mensen de status quo willen behouden.”

Ondanks de kritiek zegt dr. Osmanagich niet van plan te zijn om op te geven. “De Egyptische piramides worden al 200 jaar onderzocht door egyptologen, maar nog steeds blijven belangrijke vragen onbeantwoord.”

[Sarajevo Times]

http://www.sarajevotimes.com/bosnian-pyramids-on-the-british-daily-star-forget-egypt/

 

Advertenties

Een gedachte over “

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s