Illegale cannabisolie ‘stopt groei’ hersentumor Britse vader

Een terminaal zieke vader claimt dat illegale cannabisolie ervoor heeft gezorgd dat zijn hersentumor niet verder groeit. Kieran McCrory kreeg twee jaar geleden te horen dat hij nog negen maanden te leven had.

Een jaar nadat hij besloot cannabisolie te gebruiken blijkt dat de tumor niet meer groeit en vinden artsen andere behandelingen op dit moment niet nodig. Kieran hoopt dat de tumor door de cannabisolie zal krimpen, meldt Belfast Live.

Kieran, woonachtig in Noord-Ierland, zei: “De tumor groeit niet meer. Hij verspreidt zich niet verder [door mijn brein] en is niet groter geworden.”

Transformatie

Tijdens een interview met BBC Radio Ulster voegde Kieran toe: “Ik wil gewoon leven. Ik heb geen pijn meer. Ik handel niet in drugs. Er zouden geen beperkingen moeten zijn als je vecht voor je leven. Ik blijf deze olie de rest van mijn leven gebruiken. Ik wil 80 jaar oud worden.”

McCrory (38) werd twee jaar geleden gediagnosticeerd met een hersentumor. Hij ging onder het mes en werd bestraald, maar kreeg daarna te horen dat hij nog negen maanden te leven had. Hij begon vervolgens cannabisolie te nemen, die voor een ‘transformatie’ zorgde.

Twee onderzoeken

In Groot-Brittannië is het verboden om cannabis te gebruiken voor medicinale doeleinden, al lopen er wel twee onderzoeken voor Cancer Research UK. Een woordvoerder van de organisatie zei: “We weten dat cannabinoïden, de actieve bestanddelen van cannabis, verschillende effecten kunnen hebben op kankercellen. Er zijn op dit moment echter geen goede klinische onderzoeken die bewijzen dat ze veilig zijn en kankerpatiënten kunnen helpen.”

In het land is inmiddels wel een spray op basis van cannabis op de markt die bedoeld is voor patiënten met MS. In de Verenigde Staten mag cannabisolie in 23 van de 50 staten worden gebruikt.

Kieran wil dat medicinale cannabis wordt gelegaliseerd in Groot-Brittannië. De Britse minister van Veiligheid Karen Bradley zei: “Er is duidelijk wetenschappelijk en medisch bewijs dat cannabis een schadelijke drug is die de mentale en fysieke gezondheid van mensen kan schaden.”

https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FBBCNewsline%2Fvideos%2F1093949320636955%2F&display=popup&ref=plugin&src=video

[Belfast Live]

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s