Chemtrails: sproeien vliegtuigen in het geheim chemicaliën over ons uit?

Contrails from a high-altitude jet plane (left) and so-called chemtrails left behind

Miljoenen mensen zijn ervan overtuigd dat vliegtuigen in het geheim chemicaliën in de lucht sproeien. Eén van hen was poplegende Prince. Dat schrijft de Britse Daily Express.

Een kleine groep gelooft dat contrails bestaan uit giftige chemicaliën die het volk hersenspoelen. Veruit de grootste groep meent dat deze chemicaliën in de atmosfeer worden gebracht om het klimaat op aarde te veranderen of klimaatverandering tegen te gaan. Zelfs oud-politici beginnen zich over dit onderwerp uit te spreken.

Chemtrails: sproeien vliegtuigen in het geheim chemicaliën over ons uit?

Energiedeskundige Dane Wigington runt Geoengineeringwatch.org, een website die gericht is op het ontmaskeren van dit complot. Volgens Wigington maken chemtrails onderdeel uit van geo-engineering, het op grote schaal ingrijpen in het klimaat.

Solar radiation management

“Het klinkt als sciencefiction, maar dat is het niet. Het gebeurt recht boven je hoofd,” staat op zijn website. Hij zei dat wetenschappers solar radiation management (SRM) toepassen, waarbij de effecten van een grote vulkaanuitbarsting op de temperatuur worden nagebootst.

Tijdens een uitbarsting blokkeren zwavelwolken zonlicht, waardoor de aarde afkoelt. Dit effect wordt volgens Wigington nagebootst met behulp van chemtrails.

Chemtrails: sproeien vliegtuigen in het geheim chemicaliën over ons uit?

Het Britse oud-gemeenteraadslid John Dornan stuitte pas onlangs op de theorie. “Ik wist hier niets over, maar mensen spraken erover alsof iedereen ervan op de hoogte was,” zei hij.

“Toen zag ik wat er gebeurt. De hemel was strakblauw, tot de vliegtuigen kwamen en de sporen lange wolken vormden die het zonlicht tegenhielden,” ging hij verder. Hij vindt dat er iets moet gebeuren.

“Het gebeurt iedere dag en het bewijs staat op de website [Geoengineeringwatch.org],” zei Dornan. Wigington claimt dat de chemtrails bestaan uit gassen als waterstofsulfide (H2S) of zwaveldioxide (SO2), die zonnestralen moeten reflecteren en het effect van global warming beperken.

Het sproeien van chemicaliën is volgens hem niet zonder risico’s. “De projecten verstoren weerpatronen, de waterkringloop (waardoor in sommige gebieden droogte ontstaat, terwijl andere gebieden overstromen), vernietigen de ozonlaag en vervuilen de hele planeet met giftige stoffen die vrijkomen bij deze operaties,” zei hij.

 

Volgens hem wordt geo-engineering al vele jaren toegepast en is daar een stapel bewijs voor. “Deze projecten vormen de grootste aanval die ooit door het menselijk ras is gelanceerd,” zei Wigington. “Er is niemand die deze programma’s reguleert. We worden allemaal onderworpen aan deze tests.”

Op Contrailscience.com zijn juist vooral debunkers actief die proberen uit te leggen dat contrails niet meer zijn dan condenssporen. “Aanhangers van de complottheorie verwarren contrails vaak met gewone contrails,” valt te lezen op de site.

 

Complottheoretici stellen vaak dat gewone contrails in het verleden maar enkele seconden of minuten bleven hangen, terwijl chemtrails veel langer zijn te zien. Contrailscience.com claimt dat er al in 1918 contrails zijn vastgelegd die gedurende een lange periode in de lucht bleven hangen.

[Express]

Advertenties

Een gedachte over “Chemtrails: sproeien vliegtuigen in het geheim chemicaliën over ons uit?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s