De Zon staat anders aan de hemel

Het zijn niet alleen de Eskimo’s in Alaska die opmerken dat de zon nu op een andere plek aan de hemel staat dan enkele jaren geleden.

Ook inwoners van ons land ontdekken nu opeens dat de plek waar ze ieder jaar in de zon zitten, nu ineens in de schaduw ligt.


Hoe kan het dat de zon op een andere plek aan de hemel staat dan enkele jaren geleden?

Verbeelding zullen sommigen zeggen, de zon staat nog steeds waar hij altijd heeft gestaan.

Ogenschijnlijk is dat uiteraard ook zo, maar hoeveel mensen zijn in staat om te beoordelen of de zon nog steeds op dezelfde plek staat als enkele jaren geleden?

Een lezer die ons het volgende bericht stuurde (dank!) kan dat wel. Het betreft een gezin uit Rotterdam wat al 11 jaar lang ieder voorjaar en iedere zomer op precies hetzelfde balkon zit.

Alleen, zitten ze nu opeens bijna niet meer in de zon.

Hier volgt hun verhaal:

Al vele jaren lees ik bijna dagelijks jullie berichten en ik moet zeggen dat zij mij enorm hebben geholpen om wakker te worden.

Vandaag wil ik jullie graag iets voorleggen m.b.t.. de stand van de zon.

Wij wonen sinds 11 jaar in een appartement op de 4e etage in Rotterdam. Het balkon ligt op het zuiden waardoor wij veel zon op het balkon hebben. Wij hebben zelfs een zonnescherm + parasols om ons tegen te zon te wapenen.

Als in het voorjaar de zon schijnt gaan wij altijd een uurtje buiten zitten.

Zo ook dit jaar.

Vanaf februari doen wij dat maar vorige week was er iets heel vreemds aan de hand.

Ik kan niet meer normaal op de plek zitten waar ik altijd zit als de zon schijnt. De zon staat nu bijna recht boven balkon. Wij zitten eigenlijk onder het balkon van onze bovenburen. Daardoor zien wij precies waar de zon eerder stond en waar hij nu staat!

ik moet nu met mijn knieën in de balustrade gaan zitten om mijn gezicht ook door de zon te laten beschijnen. En volgens mij staat hij op dit moment nog niet eens op zijn hoogste punt!

Als de de zon nog hoger komt te staan hebben dan hebben wij helemaal geen zon meer….

Dit is het eerste jaar dat dit gebeuren duidelijk is.

Weet u misschien of de stand van de zon een paar meter is verplaatst? Heeft u daar al iets over vernomen of zijn er andere mensen die dit fenomeen ook door hebben?

De mensen in bovenstaand verhaal verzinnen dat niet, net zomin als de Eskimo’s in Amerika die in eerste instantie door niemand werden geloofd.

En zijn er inderdaad andere mensen in Nederland of België die ook soortgelijke ervaringen hebben, dan vernemen wij dat graag.

 

6 gedachtes over “De Zon staat anders aan de hemel

 1. Normaal stond de zon anderhalve meter verder in de tuin!! Dit is sinds dit jaar niet het geval… Normaal stond ons zwembad daar in zomermaanden maar nu zou het dan ineens in de schaduw staan!!

  Like

  • Als je goed kijkt dan zie je dat de zon niet alleen verplaatst is, maar ook een kwartslag gedraaid! Wat is hier aan de hand, en wanneer geeft de regering toe dat er wat te gebeuren staat?

   Like

 2. Eindelijk voel ik me begrepen.
  Toen we in ons huis kwamen wonen, hadden wij van november tot en met april géén zon meer in de (achter)tuin omdat onze buren een hoge garage hadden gebouwd naast onze tuin.
  Wat schetst mijn verbazing dat ik verleden jaar in maart met mijn jas aan in de tuin kon zitten met mijn bovenlichaam in de zon. Er was opeens zon in de tuin. Hoe kan dit zomaar?
  Toen ik daarna een keer ’s ochtends uit het raam aan de voorkant keek waar ik de zon op zag komen, bemerkte ik dat die méér naar rechts opkwam dan dat ie ooit gedaan had. Alsof het punt van opkomende zon verplaatst was.
  Ik vertelde anderen hiervan en die verklaren me voor gek.
  Afgelopen week stond ik buiten naar de ondergaande zon te kijken, aan de achterkant van het huis. Het viel me op dat de zon wel erg veel verder naar rechts onderging dan jaren terug.
  Ik kon het niemand aan het verstand peuteren. Dus vandaag heb ik een compas-app op mijn telefoon geïnstalleerd. De zon schijnt nu mooi en staat nog redelijk hoog aan de hemel. In het westen wel te verstaan!!! Als ie straks onder gaat, gaat hij in het noord-westen onder.
  De Inuits in Canada zijn niet gek. En ik ook niet. Ik zag hun brief aan NASA vorig jaar al op internet staan en sindsdien houdt het me enorm bezig.
  Wat is er met de aarde aan de hand. En de hoge heren maar lullen over broeikaseffect.
  Ik heb ook gelezen en gehoord dat een nooit eerder genoemde/onbekende planeet, die zich ergens in ons zonnestelsel blijkt te bewegen, op weg is naar de aarde en dat die al veel invloed heeft op onze planeet. Maar de NASA en andere instituten willen dit nog niet bekend maken om paniek onder bevolkingen te voorkomen.

  Ik hoop dat wij allen die zulke ervaringen meemaken een keer uitsluitsel krijgen.

  Leonie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s