VIDEO: Psychologen leggen uit waarom mensen de waarheid over 9/11 niet onder ogen willen zien

 

VIDEO: Psychologen leggen uit waarom mensen de waarheid over 9/11 niet onder ogen willen zien

Waarom vinden mensen het zo moeilijk om vraagtekens te zetten bij het officiële verhaal van 9/11? En waarom vinden ze het zo moeilijk om te zoeken naar alternatieve informatie over de gebeurtenissen op de dag van de aanslagen?

“Na negen jaar wetenschappelijk onderzoek kunnen we stellen dat we bewijs hebben waaruit blijkt dat de theorie van de overheid over de gebeurtenissen niet klopt. Toch hebben mensen geen idee dat deze informatie bestaat of weigeren ze deze informatie te accepteren. De vraag is waarom. Waarom willen mensen dit niet horen?” aldus Marti Hopper. Zij denkt dat het te maken heeft met de impact die een trauma heeft.

Doos van Pandora

Het grootste gedeelte van de wereld lijdt sinds de aanslagen nog steeds aan massale, collectieve posttraumatische stressstoornis. Hoe vaker we worden blootgesteld aan terrorisme, hoe dieper dit trauma wordt weggestopt.

“De mogelijkheid accepteren dat de overheid erbij betrokken was, is als het openen van de doos van Pandora. Als je het deksel opendoet en naar binnen gluurt, zullen een aantal van je overtuigingen op de proef worden gesteld,” zei klinisch psycholoog Robert Hopper.

Psychologen benadrukken dat de mens geneigd is zichzelf te beschermen tegen ideeën die indruisen tegen hun overtuigingen. Net zoals het lichaam beschikt over een vecht-of-vluchtreactie, heeft de geest ook de nodige gereedschappen om te ontsnappen aan dreigend gevaar.

Ontkenning

“Als we informatie krijgen die in strijd is met ons wereldbeeld noemen psychologen de onzekerheid die daar uit voortkomt ‘cognitieve dissonantie’, “ zei Frances Shure.

“De waarheid over 9/11 staat haaks op de overtuiging dat ons land ons beschermt en ons veilig houdt en dat Amerika tot de ‘good guys’ behoort. Als de overtuigingen op de proef worden gesteld, ontstaat er angst en wordt er een psychologische muur opgeworpen die ons beschermd tegen deze emoties. Het gevolg is ontkenning,” aldus Hopper.

Als je echt onderzoek wilt doen naar 9/11 zul je op zijn minst een aantal van je overtuigingen moeten veranderen of aanpassen. In onderstaande video leggen psychologen uit waarom veel mensen zich afsluiten op het moment dat ze worden geconfronteerd met een alternatieve kijk op 9/11:

 

 

[MintPress News via Waking Times]

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s