Dit bijzondere stofje doodt in minder dan 24 uur vrijwel alle kankercellen

 

sweet-wormwood

Een plant die in Azië vaak aan salades wordt toegevoegd, blijkt kankercellen te vernietigen zonder daarbij gezond weefsel aan te tasten.

Onderzoekers van de Universiteit van Washington hebben op basis van de plant, die al lange tijd gebruikt wordt binnen de traditionele Chinese geneeskunde, een stof ontwikkeld die kankercellen 1200 keer effectiever doodt dan chemotherapie.

In combinatie met ijzer gaat het kruid op effectieve wijze de strijd aan met kankercellen. Hoofdonderzoeker Tomikazu Sasaki omschreef de stof als ‘een speciaal agent die een bom in een kankercel plaatst’.

Malaria

De wetenschappers zijn zeer positief over de resultaten, aangezien chemotherapie gepaard gaat met zware bijwerkingen en daarnaast ook gezonde cellen doodt.

Zomeralsem (Artemisia annua) wordt in China al meer dan 2000 jaar gebruikt, onder meer tegen huidaandoeningen, hoge bloeddruk en malaria. De plant wordt ook in de moderne geneeskunde gebruikt als bron van artemisinine, een stof die als geneesmiddel tegen malaria al miljoenen mensenlevens heeft gered.

Artemisinine blijkt ook kankercellen te doden. De onderzoekers voegden ijzer toe aan de stof, aangezien kankercellen grote hoeveelheden ijzer nodig hebben om zich te kunnen blijven delen. Eenmaal in de kankercel ontstaan er door de combinatie van artemisinine en ijzer giftige moleculen die vrije radicalen worden genoemd. Als er voldoende vrije radicalen zijn ontstaan, sterft de cel af.

Trojaans paard

Professor Henry Lai van de Universiteit van Washington zei dat de stof zich als een soort Trojaans paard toegang verschaft tot kankercellen. Deze cellen staan door de hoge concentratie ijzer al onder stress en artemisinine geeft ze net even dat laatste duwtje. De onderzoekers denken dat de stof werkt tegen vrijwel iedere kankersoort.

Artemisinine is in vitro succesvol getest op menselijke borst- en prostaatkankercellen en blijkt bij ratten giftig te zijn voor borstkankercellen. Tijdens het onderzoek van de Universiteit van Washington waren na 16 uur alle kankercellen gestorven. Er waren slechts enkele normale cellen aangetast.

“De meeste beschikbare medicijnen werken alleen tegen specifieke kankersoorten,” zei Lai. “Deze stof werkt tegen kankercellen in het algemeen.”

Het onderzoeksteam hoopt dat er op den duur voor kankerpatiënten in ontwikkelingslanden een goedkoop medicijn tegen kanker kan worden gemaakt, aangezien artemisinine bijna wereldwijd voorkomt.

[Wake Up World]

Advertenties

50 gedachtes over “Dit bijzondere stofje doodt in minder dan 24 uur vrijwel alle kankercellen

 1. Maar waar is dit te krijgen?. Er wordt zoveel geschreven over allerlei middelen en toch sterven er nog dagelijks honderden mensen aan deze ziekte. Is het te goedkoop?. Worden we belazerd door de medische wereld. Als er wat aan te doen is doe dat dan daar doen ze toch een eed voor.
  Plegen ze allemaal meineed.
  Laat nu eindelijk de mensen de waarheid horen.
  Ik had dit ook liever eerder geweten misschien was mijn man dan niet gestorven hij hield zo van het leven.

  Like

   • Ik ben het helemaal met Paul eens dat de medische wereld doet wat ze kan. Medisch onderzoek is tijdrovend en ontzettend kostbaar. Wanneer er onderzoek wordt gedaan naar een nieuw medicijn, dan komt deze slechts een enkele keer op de markt. In het geval dat er wel een nieuw, revolutionair medicijn komt, is dit duur. De farmaceutische industrie moet wel veel geld vragen voor nieuwe medicijnen aangezien ze de onderzoekskosten terug moeten verdienen. Je kunt niet verwachten dat een bedrijf enerzijds miljoenen investeert om een goed product te ontwikkelen dat mensenlevens redt en dit vervolgens weggeeft. Wanneer ze dit wel doen, zijn ze binnen de kortste keren failliet.

    Verder wil ik nog even afsluiten met de mededeling dat ik je opmerking verwerpelijk vind omdat ze respectloos is naar alle ‘medici’ (zoals jij ze noemt) die hun leven wijden aan het genezen van mensen. Verder zou het voor jou ook geen kwaad kunnen om het volgende filmpje even te bekijken (https://www.youtube.com/watch?v=rVhqI39J_no).

    Bron:

    (http://www.alzheimer-nederland.nl/nieuws/onderzoek/2012/juli/hoe-werkt-medicijnonderzoek.aspx)

    Like

  • Het is gewoon in pilvorm te koop als middel tegen malaria. Maar aangezien we in het westen geen malaria hebben zul je moeten kijken op internet. In China kost het naar verluidt 0,10 per pil. Maar om kankercellen aan te vallen dient er ijzer aan te worden toegevoegd. Meeste middelen waar over geschreven wordt, zoals water met bicarbonaat, zijn flauwekul. Bij deze is dat niet zo maar het is al een getest en goedgekeurd geneesmiddel…..tegen malaria dus. En nee, de medische wereld belazert je niet. Ze doen wat ze kunnen en dat is ontzettend veel.

   Like

   • medici niet echter heeft de farmaceutische industrie helaas andere belangen waardoor toch vele ziektes en aandoeningen niet worden aangepakt omdat dat voor hen niet financieel interessant is.

    Like

   • Nee inderdaad de medische wereld belazert je niet,die weten niet beter die worden opgeleid grotendeels door de pharmaceutische industrie,heb je die aandoening moet je die pillen nemen,duur ach je word er ook beter van,mag wat kosten.De echte waarheid kun je vinden bij de hongaarse arts D,r Lenkei. Met zijn boek op de lopende band van de gezondheidszorg.(google).

    Like

  • Deze planten groeien in de berm ,en het blad smaakt bitter.wordt ook gegeten als iemand erge hoofdpijn heeft.dus ga een keer met iemand wandelen die kijk heeft op planten,en steek er een uit de grond.indien men niet over een tuin beschikt.Zet het in een hele grote pot.de plant moet wel buiten staan.en groeit gemakkelijk.

   Like

 2. en door wie is dat bewezen als ik vragen mag ? want ze maken ons zoveel wijs . en waar kunnen we het platje kopen aub dank julie bij voorbaat .

  Like

 3. Een (bron)artikel uit 2008. We zijn nu 8 jaar verder en het heeft nog steeds niet het nieuws gehaald. Denk dat het wel los loopt met dit wondermiddel genius…

  Like

 4. Mijn vrouw is uitbehandeld voor eierstokkanker. Chemo doet niets meer en door uitzaaiingen in de lever kunnen andere behandelingen niet meer worden gegeven. De lever werkt niet meer of niet voldoende meer. Word ik nu weer blij gemaakt met een dooie mus of is er écht nog hoop?

  Like

  • In Nederland wordt nooit aangeboden om een stuk lever van een levende donor in te brengen lijkt wel. Een lever groeit weer aan. Indien iemand van de familie de helft van zijn/haar lever wil afstaan is er wellicht nog hoop?

   Like

   • Geef kankerpatiënten AUB geen valse hoop.

    In dit artikel staat dat de plant ook in de moderne geneeskunde wordt gebruikt als bron van artemisinine. Als je verder zoekt vind je het volgende “In de medicijnen tegen malaria zit niet de natuurlijke stof artemisinine, maar een verbeterde synthetische variant. Dat komt omdat de natuurlijke vorm niet sterk genoeg is. Deze synthetische variant zit niet in de supplementen met zomeralsem.”

    Like

  • Peter, voor mijn vrouw is het al te laat…ik herken je situatie en vind het vooral frustrerend om dit soort wonderberichten te lezen…Er bestaat niet zoiets als een wondermiddel en soms moet je berusten in je lot, hoe moeilijk dat ook is. Ik wens je sterkte!

   Like

  • Peter, voor mijn vrouw is het helaas al te laat gebleken en ik herken je situatie. Niets is frustrerender dan dit soort wonderberichten te moeten lezen en te weten dat er geen wondermiddel bestaat. Hoe graag we dat ook willen! Soms moeten we berusten in ons lot, hoe moeilijk dat ook is. Ik wens je alle kracht en sterkte!

   Like

 5. Altijd goed om de media niet helemaal blind te vertrouwen:
  Maar wel goed als we blijven speuren naar natuurlijk oplossingen:

  ARTEMISININ AND CANCER
  Home/Resources/Artemisinin and Cancer
  The Department of Bioengineering and University of Washington do not advocate the use of artemisinin to treat cancer.

  The US Food and Drug Administration does not currently approve the use of artemisinin for the treatment of any disease.

  Research on artemisinin and cancer is still in very early stages. Human use of artemisinin should be considered experimental and taking artemisinin or any other drug should be approached with extreme caution and responsibility. Always consult with your physician before beginning any new therapy or treatment.

  Please contact UW Bioengineering Research Professor Narendra Singh for further information.

  Bron:
  http://depts.washington.edu/bioe/resources/artemisinin-cancer/

  Like

  • Maar het helpt in elk geval wél tegen malaria en wordt daar ook voor toegepast. Of het helpt tegen kanker wordt nu al ruim 12 jaar onderzocht… Afwachten dus.

   Like

 6. Waarom een medicijn voor ontwikkelingslanden ??
  Als het echt een wonderplantje is, is dat toch voor iedereen ???

  Daarom is dit verhaaltje een beetje vreemd.

  Like

 7. Geef kankerpatiënten AUB geen valse hoop.

  In dit artikel staat dat de plant ook in de moderne geneeskunde wordt gebruikt als bron van artemisinine. Als je verder zoekt vind je het volgende “In de medicijnen tegen malaria zit niet de natuurlijke stof artemisinine, maar een verbeterde synthetische variant. Dat komt omdat de natuurlijke vorm niet sterk genoeg is. Deze synthetische variant zit niet in de supplementen met zomeralsem.”

  Like

 8. Een ander zeer interessante stof die ik nu gebruik (en die iedereen zou moeten gaan gebruiken!) is astaxanthine. Dat verdient sowieso aandacht op deze website!

  Astaxanthine is een zeer krachtige antioxidant, afkomstig uit algen en met name goed voor huid, cholesterol, gewrichten en ogen. Het zijn zeer krachtige natuurlijke antioxidanten met tal van positieve gezondheidseffecten.

  Ik koop altijd dit product – http://www.smeetsengraas.nl/nutrex/astaxanthine_12_mg_bioastin.php

  Astaxanthine eigenschappen:
  – zeer veelzijdige natuurlijke antioxidant
  – helpt bij vermoeide ogen
  – werkt goed ondersteunend op de maag
  – goed voor de hersenfunctie
  – voor soepele gewrichten
  – bevordert uithoudingsvermogen en spierherstel
  – is goed voor het cholesterol
  – werkt onstekingremmend

  Like

 9. Het verbaast me steeds dat mensen op zoek blijven naar één wondermiddel. We hebben ook niet door één oorzaak kanker gekregen. De kankercellen zijn overgegaan op een overlevingsmechnisme door langere tijd gebrek aan zuurstof. Hier kun je in veel boeken en op andere plaatsen op internetbover lezen. Dat gebrek aan zuurstof ontstaat niet zomaar. Een belangrijke oorzaak zijn verkeerde voedingsadviezen van de laatse decennia. Door te weinig vetten en teveel transvetten te eten, teveel bewerkt voedsel, het gebruik van insecticiden, antibiotica op enorme schaal is ons vedsel onderhand meer vergif geworden dan voedend te noemen. Neem daar de slechte luchtkwaliteit bij en het hoge stress niveau en je hebt al een aardig begin. Gelukkig is er veel te doen om de nare ziekte te voorkomen. Dagelijks basis essentiele vetzuren ( uitzoeken op internet wat dat precies is) goede zouten ( keltisch zeezout) waar nog mineralen in zitten en veel mindet natrium, geen pakjes en zakjes en ander bewerkt eten maar zelf de pollepel en eht mes in de hamd nemen. Minder de magnetron gebruiken. En je niet langer laten verleidén door fabrikanten van bak en braadproducten, becel etc. En allerlei andere zogenaamde gemaksproducten.
  Oké maar helaas dan heb je al kanker. Kankercellen gaan niet vanzelf weg dus operatie is iets wat moet voor zover het kan. Bestraling liever niet maar zeker met chemo is het vaak het paard achter de wagen spannen. Het doet meer kwaad dan goed. En bijna altijd komt dan juist de kanker terug. Verdiep je in de natuurlijke middelen die er zijn. Denk aan cannabisolie, natriumbicatbonaat, vetzuren, enz enz. Moermandieet, gersondieet etc, Afhankelijk van jouw situatie en je voorgeschiedenis bespreken met een arts die in kanker is gespcialiseerd maar ook open staan voor meer natuurlijke middelen. Ga niet op eigen houtje experimenteren!
  Lees je in zodat je beslagen ten ijs komt. Lees bv het verzwegen verhaa over kanker, wat angelina niet wist over kanker, enz enz. Verdiep je in onderzoeken maar wees kritisch. Niet alles wat wetenschappelijk wordt genoemd is dat ook. Et komen vaak geldbelangen om de hoek kijken. Dat wordt tegenwoordig zelfs toegegeven door sommige onvologen uit het antonie van leeuwenhoek ziekenhuis. Laat niet met je sollen en spotten. Zorg dat je deskundig wordt en blijf op alle informatie kritisch. Vraag door.
  Veel succes voor iedereen die kanker wil voorkomen en helaas de strijd aan moet gaan met deze vreselijke ziekte.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s